Посадові особи Держмитслужби, за сприяння Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), матимуть змогу використовувати ручні скануючі системи для виявлення сторонніх вкладень у транспортних засобах.

Так, на 12 пунктах пропуску на українському кордоні будуть розподілені 20 портативних рентгенівських апаратів зі зворотним розсіюванням, 10 з яких вже доставлено до Держмитслужби. Найближчим часом планується розширене навчання для операторів скануючих систем. 

Очікується, що застосування портативних сканерів пришвидшить процедуру огляду та перевірки транспортних засобів, та дасть можливість попередити переміщення заборонених речовин через державний кордон.

У цілому в межах економічної підтримки України, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Держмитслужба реалізує ряд проектів, покликаних посилити ефективність функціонування митних підрозділів у пунктах пропуску. Зокрема, це встановлення скануючих систем стаціонарного типу для залізничних вагонів та контейнерів, скануючих систем мобільного типу, вагових комплексів для вимірювання маси транспортних засобів, систем управління дорожнім рухом (TMS), навантажувачів та товарних ваг. 

Джерело : Державна митна служба України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.