Це спроба посилити захист бізнесу від зловживань з боку правоохоронних органів, а також публічний дашборд стане інструментом для зміцнення довіри між державою та приватним сектором. У ньому міститься візуалізація статистики з Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальні справи за останні 6 місяців, які стосуються підприємців та інвесторів.

Дашборд доступний абсолютно всім, він працює в тестовому режимі. Команда Офісу Генпрокурора збиратиме фідбек і доопрацює його. Мінцифра в цьому процесі проаналізувала інфраструктуру реєстрів, дані в них, а також надала рекомендації щодо критеріїв, які потрібні для виявлення тиску на бізнес.

Тепер кожен охочий зможе переглянути, скільки справ щодо бізнесу відкрито, відфільтрувати їх за конкретною статтею або періодом, а також окремо за органами, які розслідують справи. Це дасть змогу Офісу Генпрокурора відстежувати аномалії досудових розслідувань та запобігати зловживанням, журналістам і громадськості — контролювати й проводити власні розслідування, бізнесу — почувати себе більш захищеним.

Дашборд створили з ініціативи Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану та громадських організацій.

Джерело: Міністерство цифрової трансформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.